Maak magische plaatjes van de mooiste paddenstoelen

Workshop Paddenstoelen Fotografie


Tijdens deze workshop paddenstoelen fotografie gaan we in de schitterend gekleurde Kaapse Bossen bij Doorn of het Koninklijke Landoed de Horsten bij Wassenaar op zoek naar de mooiste paddenstoelen.

Stap voor stap zal Krijn je helpen bij het vinden van een mooie compositie, bijzondere hoeken, het gebruik van het juiste licht en de juiste instellingen. Je leert met verschillende technieken deze wondertjes van moeder natuur op bijzondere manieren vast te leggen. Een heerlijke dag in de prachtige herfstbossen!

Scroll naar beneden voor een overzicht van foto’s van voorgaande workshops!

Reserveer paddenstoelen workshop

 

De Kaapse Bossen – Doorn
of
Landgoed de Horsten – Wassenaar

€89,- p.p.
inclusief koffie, thee en wat lekkers

Wat gaan we doen?

We gaan 3,5 tot 4 uur lang de mooiste paddenstoelen foto’s maken. Stap voor stap neem ik je mee in de wereld van (macro) paddenstoelen fotografie. Zo leer ik je alles over het kiezen van de mooiste  compositie, het kiezen van de juiste instellingen en het gebruik van het juiste (natuurlijke) licht.

We maken deze dag gebruik van natuurlijk (zon)licht, flitsers en kleine lampjes om de paddenstoelen vanuit verschillende hoeken op een bijzondere manier te verlichten. Ook gebruiken we de plantenspuit om waterdruppels toe te voegen en regen na te bootsen. Door de verschillende techieken en soorten licht zal maak je gegarandeerd de mooiste foto’s van paddenstoelen!

(foto genomen door een deelnemer aan de workshop in 2020)

Reserveer paddenstoelen workshop


Wat heb ik nodig?

✔️ Neem een macrolens of telelens mee. Hiermee maak je de close-up foto’s van de paddenstoelen en laat je de prachtige details zien.

✔️ Neem ook een ‘normale’ lens mee, ergens tussen de 16mm en 70mm. Hiermee kun je de paddenstoelen juist mooi in de natuurlijke omgeving weergeven.

✔️ Een klein lampje  (je mag ook die van mij gebruiken).

✔️ Een laag statief, zoals een gorilla pod, of een rijstzak / dikke handdoek om je camera op stil te leggen als je fotografeert.

✔️ Een vuilniszak zorgt ervoor dat je broek droog blijft terwijl je op de grond zit. Of trek lekker een regenbroek aan.

Groepjes paddenstoelen in zachte dromerige sfeer

Reserveer hier je workshop paddenstoelen fotografie

Reserveren