Hybride cursus - online via ZOOM én op locatie

ONLINE BASISCURSUS


Tijdens deze online basiscursus fotografie, met Krijn als jouw persoonlijke begeleider, worden online live-sessies via ZOOM gecombineerd met een fotografiedag in de natuur zodra dit weer mogelijk is.

Zo leer je stap voor stap alles over fotografie, krijg je persoonlijke begeleiding en zien we elkaar een dag in ‘real life’. Hierdoor kun je alles vragen en krijg je direct feedback om zo zo het meeste uit deze leuke cursus te halen!

Kosten zijn €129,- p.p.

Zoek datum & reserveer direct

    De perfecte fotocursus tijdens de corona tijd!

    Programma van 5 weken – perfect voor beginnend fotografen;

    Veilig, interactief, persoonlijk en super leerzaam;

    Hybride programma: 4 online groepssessies via ZOOM;

    Plus een fotografie dag in de natuur met 1-op-1 coaching;

    Persoonlijke begeleiding – je mag altijd alles vragen;

    Thuis opdrachten om alles in de praktijk te oefenen.

 

Opbouw cursus

Deze online basiscursus is opgedeeld in 3 blokken: 4 groepsworkshops via ZOOM, thuis opdrachten en een fysieke fotografiedag met de groep zodra dit weer mogelijk is.

Deel 1: 4 groepssessies via ZOOM
Via ZOOM ontmoet je de groep van rond de 8 deelnemers. Tijdens deze 4 sessies gaan we stap voor stap aan de slag met fotografie en leer je van de basis af alles dat je moet weten. (zie hieronder wat je allemaal leert).

Ook gaan we aan de slag om je camera op de perfecte manier in te stellen. Je stelt onder andere het scherpstel systeem in, de lichtmeter, de diopter van de zoeker, de burstmode en nog veel meer. Zo is je camera klaar voor de actie!

Kies datum & boek je cursus


 
Deel 2: thuis oefeningen
Na iedere ZOOM sessie krijg je een aantal oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Dit kan gewoon in je achtertuin, of je trekt lekker de natuur in. Dat is aan jou. In de ZOOM sessie een week later bespreken we hoe de oefeningen zijn gegaan, voordat we een volgend onderwerp aansnijden.

Je kunt je gemaakte foto’s delen in de besloten WhatsApp groep. Zo zien we waar iedereen mee bezig is, kun je direct om feedback vragen en leer je van het werk van je medecursisten. Zo creëren we toch een beetje een groepsgevoel is deze afstandelijke tijd.

Deel 3: de fotografiedag!
Als kers op de taart ontmoeten we elkaar als groep zodra dat weer kan! We gaan een dagdeel (9.00 – 13.00 uur) als groep op pad om met alle opgedane kennis te oefenen en prachtige foto’s te maken. Je krijgt directe 1-op-1 begeleiding van Krijn, ontvangt tips en trucs om nog betere foto’s te maken en gaat zo aan de slag met alles dat je de afgelopen weken hebt geleerd!

Er zijn verschillende groepen met verschillende fysieke locaties (Amsterdamse Waterleiding Duinen of Ouwehands Dierenpark): kijk dus goed welke groep je reserveert.

Zoek datum & reserveer direct


 

Wat leer ik tijdens deze cursus?

Deze cursus is gericht op de beginnend fotograaf. We beginnen bij de basis: het instellen van de camera, zodat jij volledige controle hebt over alle knoppen en opties. Daarna gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:

– Alles over sluitertijd, diafragma en iso;
– Haarscherpe foto’s maken van bewegende en stilstaande onderwerpen;
– Foto’s met een mooie vage achtergrond maken;
– Scherpstelsystemen (enkelvoudig & continu scherpstellen);
– Perfect belichte foto’s maken met mooie natuurgetrouwe kleuren;
– Lichtmeting, het histogram en belichtingscompensatie;
– Creatieve effecten zoals ‘starbust’, stromend water, lichtsporen etc.;
– Foto’s maken op een zonnige dag, in de schemering en in het donker;
– Alles over licht: soorten licht, kleur van licht, richting van licht;
– Witbalans – nooit meer blauwe of gele foto’s;
– De mooiste composities leren kiezen;
– Het plannen van het maken van een mooie foto.

Tijdens deze cursus leer je fotograferen in de Av(A) en Tv(S) standen van de camera en bekijken we kort de M stand. Dit zijn standen waarbij je alles handmatig kunt instellen. Zo fotografeer je nooit meer op de automatische stand!

Zoek datum & reserveer direct


 

Reserveer nu


Inclusief instructie filmpjes, een besloten WhatsApp groep, 4 ZOOM sessies van ongeveer 2 uur, een fysieke fotografiedag (inclusief entree kosten) en coaching van Krijn. 

Programma van 5 weken  –  €129,- p.p.

Zoek datum & reserveer direct

 

Breng je fotografie naar het volgende niveau!

Boek Nu

Photo Gallery

Roe deer in the Netherlands copyright by Krijn van der Giessen

VIEW