Explore the unimaginable / Februari 2025

Tanzania Fotoreis - Zuidelijke Serengeti, Lake Manyara & Ngorongoro Krater


Vanuit afgelegen safarikampen op de mooiste en ruigste plekken van Tanzania (Lake Manyara, Serengeti & Ngorongoro Crater) ga je op zoek naar boomklimmende leeuwen, ben je getuige van de geboorte van duizenden baby gnoe’s en sta je oog-in-oog met olifanten, cheeta’s en veel meer prachtige dieren. Tijdens deze fotoreis naar Tanzania fotografeer je de spectaculaire natuur vanuit onze Green Camps: genieten met de laagst mogelijke ecologische impact!

10 – 18 februari 2024 – VOL
19 – 27 februari 2024 – VOL

Registreer hier je interesse voor 2025

Cheetah

 

In samenwerking met ‘Explore Tanzania’, dé Tanzania experts van Nederland, brengen wij je het beste van Afrika fotografie tijdens deze fotografiereis naar Tanzania.

Deze fotoreis leidt je naar de beroemdste en meest spectaculaire wildparken van Tanzania: de Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara Nationaal park. We verblijven in Green Camps, mobiele safarikampen die precies daar staan waar de meeste dieren zich bevinden. Ver weg van de drukte en met de kleinst mogelijke ecologisch footprint, ervaar je Afrika zoals je het moet ervaren: off the grid!

Deze Tanzania fotoreis vindt plaats gedurende het geboorteseizoen van de wildebeesten. In het zuiden van de Serengeti maak jij de mooiste foto’s van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes; en van alle roofdieren die jagen op een gemakkelijke prooi! Dagelijkse fotografie masterclasses, workshops en een-op-een tijd met Krijn garanderen de meest spectaculaire foto’s en eindeloos veel onvergetelijke herinneringen.

In de Green Camps is geen elektriciteit. Kaarsen en kampvuren verlichten het donkere landschap onder de Afrikaanse sterrenhemel. Uiteraard kunnen batterijen en laptops worden opgeladen in de safariauto’s. Over de gastvrijheid hoef je je geen zorgen te maken: de lekkerste maaltijden worden geserveerd met een grote glimlach!


Lake Manyara, Serengeti & Ngorongoro Krater

Mobiele safari kampen + alle maaltijden en drankjes inbegrepen in de Green Camps

Dagelijkse workshops en masterclasses

10 – 18 februari 2024 | 8 nachten / 9 dagen VOL
19 – 27 februari 2024 | 8 nachten / 9 dagen VOL

5 gasten

Alle CO2 wordt door ons gecompenseerd!

€ 4.950 per persoon op een gedeelde kamer
€200 toeslag voor privékamer

15ᵒC – 28ᵒC

4×4’s

 

  Deze fotoreis vindt plaats tijdens het geboorteseizoen in de Serengeti. Je bent getuige van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes. We zullen 3 volle dagen in het zuidelijke gedeelte van de Serengeti (Ndutu) doorbrengen waar je alle tijd hebt om dit wonder van de natuur te fotograferen.

  De geboorte van deze wildebeesten trekt natuurlijk roofdieren aan: ontelbaar veel leeuwen, cheeta's en andere vleeseters komen samen op de vlaktes van de Serengeti om te jagen op deze gemakkelijke prooien.  

  Verblijf in Green Camps en ervaar hoe het voelt om één te zijn met de natuur van Afrika. De mobiele Green Camps hebben geen elektriciteit en worden precies daar opgezet waar de dieren zich bevinden. Kaarsen, kampvuren en fakkels verlichten de nacht voor ons! (PS. je camera en laptop batterijen kunnen uiteraard worden opgeladen in de safari auto's). 

  Het verblijf in deze Green Camps betekent dat je op safari bent met de kleinst mogelijke ecologische impact! Het kleine beetje CO2 dat toch wordt gegenereerd zal volledig door ons worden gecompenseerd. Zo wordt jouw fotosafari nog mooier!

  Als we zin hebben in nog meer avontuur verlaten we de safariauto en gaan we verder te voet. Dit brengt ons nog dichter bij de natuur en zorgt voor safari foto's die uit een net wat andere en unieke hoek worden genomen. We doen dit uiteraard alleen wanneer onze professionele gidsen de situatie veilig genoeg vinden.

  Lake Manyara is 'thuis' voor duizenden flamingo's en boomklimmende leeuwen. Stel je voor: je staat onder een boom met de koning van de jungle slechts enkele meters boven je! Het enige dat jij hoeft te doen is die prijswinnende foto te schieten! Oh, en vergeet vooral niet te genieten...

  De Ngorongorokrater is misschien wel een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te fotograferen. We dalen af op de laatste ochtend van onze fotoreis, als kers op de taart. 

  Breng dagelijks een-op-een tijd door met Krijn van der Giessen, voor ultieme fotografie instructies volledig gericht op jouw wensen. Je zult versteld staan hoe snel jouw fotografie vaardigheden verbeteren! 

    Dagelijkse fotografie workshops & masterclasses: van basis safari- en natuurfotografie tot het nemen van nachtfoto's van de Melkweg, en van fotobewerking tot het organiseren van je foto's op je computer! 

  Voel je klein als we de melkweg en startrails (sterren paden) fotograferen. Het Afrikaanse continent is een van de beste plaatsen in de wereld voor astrofotografie. De donkerste nachten zorgen voor de helderste sterren hemel! 

  Zie spectaculaire Afrikaanse zonsopkomsten en zonsondergangen en fotografeer de diep-oranje luchten vanaf de top van een heuvel. Zoek een boom, giraffe of olifant en gebruik de silhouetten in je compositie voor de ondergaande zon! 

  'Off the grid' betekent niet het gebrek aan gastvrijheid: sterker nog, zoals altijd mag je de lekkerste lokale gerechten verwachten die worden klaargemaakt met passie en geserveerd met een prachtige Afrikaanse glimlach. Ook zijn al je drankjes inclusief. Oh, en hebben we de geweldige diner locaties al genoemd?!

Inbegrepen: 

  Alle accommodatie in Green Camps en prachtige guesthouses (gebaseerd op een gedeelde kamer) vanaf de dag dat je aankomt tot de dag dat je weer vertrekt 

  1 overnachting in 'Rivertrees Country Inn' net buiten Arusha op de avond van aankomst en vervoer van en naar het hotel 

  2 nachten in het Green Camp in Lake Manyara NP

  3 nachten in Green Camp in het zuidelijk gedeelte van de Serengeti

  1 overnachting in 'Tloma lodge', naast de Ngorongoro krater

  Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks). 

  Alle dranken, zowel alcoholische (lokale bieren, lokale wijnen en lokale dranken) en niet-alcoholische in de Green Camps 

  Onze prive safariauto(s) met gedurende de gehele fotoreis dezelfde privé chauffeur/gids

  BTW & toeristenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen per onze reisvoorwaarden) 

  Krijn van der Giessen als fotografie gids, met dagelijks een-op-een instructies, masterclasses en workshops 

 

Niet inbegrepen: 

  Internationale vluchten van en naar Kilimanjaro International Airport

  Visum voor Tanzania ($50 aan de grens, kan vooraf bij de ambassade in Nederland worden geregeld voor €50)

  Tips voor gidsen & lodge personeel (niet verplicht) 

  Zakgeld voor persoonlijke uitgaven 

  Bijdragen SGR & Calamiteitenfonds - totaal €7,50 per persoon.

  Premium wijnen, bieren & gedistilleerde dranken. Alle basiswijnen, bieren & gedistilleerde dranken zijn inbegrepen in de Green Camps... 

  Reisverzekering (verplicht voor alle deelnemers) en vaccinaties 

  Foto-apparatuur 

Dag 1:

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt je verwelkomd en naar Rivertrees Country Inn gebracht, onze accommodatie voor de nacht. De lodge, gelegen tussen Arusha en de luchthaven, ligt in prachtige tuinen langs een rivier met uitzicht op de Kilimanjaro en Meru. De perfecte locatie om te relaxen voordat we morgenochtend vertrekken en ect aan de fotoreis beginnen!

Dag 2:

Na het ontbijt zetten we koers naar Lake Manyara Nationaal park. In 2 uur rijden we naar Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorp heeft een kleurrijke markt met veel vers fruit en lokale groenten. Leuk om een paar eerste, echt Afrikaanse foto's te schieten!

Aangekomen bij Lake Manyara National Park gaan we direct op safari. Wie weet komen we al gelijk de beroemde boomklimmende leeuwen, flamingo's en grote kuddes olifanten tegen... en dat alleen nog maar onderweg naar ons kamp voor de komende 2 nachten: het lake Manyara Green Camp! We genieten van een lunch in de 'bush' en diner wordt geserveerd rondom een kampvuur: welkom in Afrika!

Omdat we slapen in safari tenten, stopt zelfs 's nachts het avontuur niet. Terwijl je rustig geniet van je heerlijke, comfortabele bed, ben je volledig omringd door de geluiden van de natuur. Ik beloof je: eigenlijk wil je helemaal niet slapen! 

 

Dag 3:

Vandaag staat volledig in het teken van fotosafari. We stappen in onze prive 4x4 en gaan op zoek naar de dieren. Het fotograferen van de boomklimmende leeuwen staat hoog op het verlanglijstje, dus we zullen er alles aan doen om deze prachtige beesten te vinden. Echter, als we andere mooie dieren zien zoals de olifanten met grote slagtanden, groepen zebra's, wildebeesten of nijlpaarden in de 'hippo-pool' slaan we deze zeker niet over! Halverwege de dag rijden we misschien terug naar het kamp, of we blijven de gehele dag buiten. Dit hangt volledig af van wat er te zien is en de activiteit van de dieren. Wellicht besluiten we om te voet op zoek te gaan naar olifanten en landschappen (een echte wandel fotosafari dus).

 

Zonsondergang betekend 'sundowner' drankjes op een niet te overtreffen locatie! En het diner? Dat wordt weer genieten rondom het kampvuur! 

 

Dag 4 - 6:

Helaas, vandaag moeten we afscheid nemen van dit prachtige deel van de wereld. Echter, het vooruitzicht van het zuidelijke deel van de Serengeti en het feit dat we getuigen gaan zijn van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes, maakt dit afscheid wat dragelijker.

De rit van Lake Manyara naar de Serengeti kan een paar uur duren. Het landschap tijdens deze rit is echter gewoon prachtig, dus vervelen doe je je zeker niet. Ook nu zullen we vele dieren tegenkomen, waarvoor we uiteraard stoppen als het de moeite waard is. Ook rijden we langs het uitzichtpunt van de Ngorongoro Krater, waar we zeker de tijd nemen om te genieten van het schitterende uitzicht!

Eenmaal aangekomen bij ons safarikamp voor de komende 3 nachten zul je merken dat het niet veel beter wordt dan dit: dit is de natuur op zijn best! Het Green Camp wordt regelmatig verplaatst en wordt daar opgezet waar de grote migratie zich bevindt: de enorme kudde van wildebeesten en zebra's. Dus met een beetje geluk kunnen we het begin van nieuw leven zien onstaan vanuit onze tenten! Iedere dag worden duizenden wildebeest kalfjes geboren, waardoor dit terecht bekend staat als een van de grootste natuurlijke spektakels van onze planeet. Maar de geboorte van zoveel kwetsbare dieren trekt roofdieren aan: leeuwen, cheeta's en luipaarden zijn zeer actief op jacht naar deze makkelijke prooien. Vlak achter hen ruimen hyena's, jakhalzen en gieren de restjes op. Het meemaken van dit gevecht om leven en dood is een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

's Nachts richten we onze camera's naar de sterrenhemel en fotograferen we de helderste sterren. We oefenen met het vastleggen van de Melkweg, zoeken een mooie boom die als voorgrond kan dienen en experimenteren met het fotograferen van sterrensporen: zo leuk om te doen!

 

Dag 7: 

Na 5 volle dagen fotosafari in Lake Manyara en Serengeti, zitten onze geheugenkaartjes overvol met de mooiste wildlife foto's. Het is tijd om de Serengeti achter ons te laten en op weg te gaan naar de fabelachtige Ngorongoro krater, een UNESCO werelderfgoedlocatie. We vertrekken vroeg in de ochtend, zodat we op het beste moment van de dag in de krater afdalen. De krater is de perfecte locatie om de big 5 te fotograferen, dus prachtige foto's zijn verzekerd!

Na het verlaten van de krater rijden we naar Tloma lodge, onze laatste accommodatie van deze Tanzania fotoreis. Hier heb je alle tijd om je foto's te organiseren en te bewerken, in een dorpje rond te lopen om de lokale bevolking te ontmoeten of vanuit het kamp geweldige zonsondergangen te fotograferen. Na een heerlijk diner drinken we nog wat om de laatste avond in Afrika te vieren. De tijd vliegt...

Dag 8:

Vandaag hebben we de gehele ochtend om de lokale gemeenschap en bewoners te ontmoeten. Pas na de lunch rijden we richting Kilimanjaro Airport om weer terug te keren naar huis. Echter, de tijd van deze fotoreis in Tanzania ga je nooit meer vergeten: je hebt vrienden voor het leven gemaakt, eindeloos veel herinneringen en misschien wel een of twee prijswinnende foto's geschoten! Voldaan keer je terug naar huis, dromend over je volgende bezoek aan Afrika!

Explore Tanzania: is dé Nederlandse reisspecialist als het gaat om reizen naar Tanzania. Tijdens deze fotografiereis maken we gebruik van al hun kennis en lokale contacten om je alleen het allerbeste te brengen dat Tanzania te bieden heeft!

Wij beginnen waar anderen stoppen: Er zijn eindeloos veel redenen om met ons op fotoreis te gaan. Wanneer je met ons reist ben je verzekerd van een onvergetelijke en "once-in-a-lifetime" ervaring! De reizen zijn volledig gericht op fotografie, maar wij starten waar anderen stoppen. Lees hieronder waarom... 

Persoonlijk: We reizen met groepen met een maximum van 8 personen (en vaak zijn de groepen kleiner). Hierdoor is er veel focus op jou als individu en geeft het ons veel flexibiliteit. Het maakt het mogelijk om veel ruimte te bieden in onze privé voertuigen (je hebt dus altijd een raamplaats), en zorgt ervoor dat we kleine, intieme lodges kunnen boeken. Hierdoor kunnen we ver van de grote drukte reizen. 

Ultieme gastvrijheid: Wij houden zoveel van heerlijk eten en luxe accommodatie, dat we onze fotoreizen er vol mee stoppen! Krijn combineert zijn ervaring als professioneel fotograaf en manager van internationale gastvrijheidsbedrijven, waardoor je het beste van beide werelden mag verwachten. Dat is waarom we net dat beetje verder gaan en anders zijn: wij zorgen ervoor dat we in unieke lodges verblijven en overheerlijke maaltijden serveren. We delen dit graag met jou, omdat we er zelf zoveel van houden! Heb je dieet wensen? Geen enkel probleem. We zorgen ervoor dat speciale diëten en vegetariërs niets te kort komen. 

Ervaren: We reizen altijd met lokale, zeer ervaren gidsen en rangers. Dit zorgt er niet alleen voor dat we de mooiste en 'off the beaten track' locaties te zien krijgen, het zorgt er ook voor dat onze reizen super informatief zijn én het geeft ons de mogelijkheid om de reizen aan te passen aan onze persoonlijke wensen. Leer van Krijn z'n ervaring als natuur & wildlife fotograaf. In de afgelopen jaren reisde hij door zo'n 60 landen, op zoek naar de perfecte en avontuurlijke locaties voor onze fotoreizen. 

Professioneel: Onze focus tijdens de fotoreizen is volledig gericht op het verbeteren van jouw fotografie vaardigheden. Dagelijkse een-op-een tijd zorgt ervoor dat je de beste én op maat gemaakte begeleiding krijgt. We stemmen altijd samen af wat je graag wilt leren en waar je in gecoached wilt worden. Ook kijken we naar het resultaat na een lange dag fotograferen. Samen bekijken we of je tevreden bent en zo niet wat je kunt doen om jouw perfecte foto te maken. Het is aan jou hoeveel advies je wilt ontvangen. 

Plezier: Onze reizen zijn vooral gericht op fotografie, maar wat is het leven zonder een beetje plezier? Daarom delen we bijvoorbeeld onze ervaringen van de dag rond een kampvuur, fotograferen we 'star-trails', tekenen we met licht en halen we 's avonds wat spelletjes uit de kast. 

Duurzaam & ethisch: Duurzaam reizen is ontzettend belangrijk: het mag natuurlijk niet zo zijn dat reizen de natuur beschadigd. Daarom zorgen we ervoor dat we niets anders achterlaten dan onze voetafdrukken. We proberen de co2 uitstoot die ontstaat door onze reizen waar mogelijk te compenseren en werken zo veel mogelijk samen met lokale specialisten. Daarnaast geloven we in ethisch reizen: we voeren geen dieren om ze naar ons toe te lokken, maar reizen naar gebieden met een natuurlijke hoge dichtheid van de dieren die we willen fotograferen. 

Alle vaardigheidsniveaus:Wij reizen graag met fotografen van alle niveaus, van beginners tot pro's. Uiteindelijk draait het om de algehele ervaring en jouw persoonlijke vooruitgang in fotografie, en niet om hoe "goed" je vaardigheden zijn ten opzichte van andere deelnemers. Wij moedigen het aan om elkaar te assisteren bij het uitproberen van nieuwe technieken en Krijn zal je persoonlijk helpen een meer zelfverzekerde fotograaf te worden. Doordat we in kleine groepen reizen is er veel persoonlijke aandacht, precies op de manier waarop jij dat nodig hebt. 

Boordevol: Wij begrijpen dat een reis zoals deze een bijzondere gebeurtenis is. Een reis die je waarschijnlijk niet ieder jaar maakt. Daarom stoppen wij iedere seconde van de tijd die je met ons doorbrengt boordevol met de meest interessante, leukste en avontuurlijkste onderwerpen! We hebben een goed doordacht programma van vroeg in de ochtend totdat je weer moe maar voldaan je bed in stapt. Dit om je alleen maar het beste dat een bestemming te bieden heeft te laten ervaren! Ook financieel gezien kun je met een gerust hart met ons reizen: we garanderen dat er geen verborgen kosten zijn als je met ons op fotoreis gaat! Je betaalt je reis niet aan Krijn van der Giessen Photography, maar aan een garantie fonds. Zo ben je 100% financieel gedekt en ga je zonder zorgen op reis. Krijn van der Giessen Photography wordt pas betaald door het garantie fonds, zodra de reis is afgelopen.

Meer informatie?

RESERVEREN 

Deze fotoreis wordt gezamenlijk georganiseerd door Explore Tanzania & Krijn van der Giessen Photography. Deze fotoreis kan geboekt worden via de website van Explore Tanzania. Klik hiervoor op de knop hierboven.

Op deze fotoreis zijn de voorwaarden van Explore Tanzania van toepassing. 

MEER INFO? 

 
Map tanzania Photo Tour Krijn van der Giessen Photography
 • Krijn gave us an amazing experience in Mozambique! His passion for travelling and exploring different cultures is inspiring. He has a creative eye for finding unique off-the-beaten-track spots to photograph and the food and accommodations were even better. Looking forward to our next adventure!
  Aimee van der Wolde
  Aimee van der Wolde
 • My trip to South Africa was life-changing. Krijn knew the best spots to find wildlife. I’ll never forget that up-close with the lions! The service and hospitality were amazing, the lodges exceeded my expectations; everything was taken care of. It was the best mix of activity and relaxation. Krijn’s passion for photography and his personal connection to the area and its people are inspiring. I can highly recommend his services.
  Hugo van Roermund
  Hugo van Roermund
 • Krijn taught me (I am at beginners level) the basics of photography, which I now apply to every photo that I take. This resulted in amazing Safari photos! Especially knowledge of the composition is something that pays off immediately when you’re an inexperienced photographer. I can’t recommend him enough: excellent hospitality, great company and you’ll learn a lot!
  David Lange
  David Lange
 
 

Ga jij mee de grote migratie fotograferen?

Reserveer hier jouw reis!