Explore the unimaginable

Lofoten & Vesterålen fotoreis


Ontdek de ongeëvenaarde diversiteit van landschappen en dieren op de Lofoten en Vesterålen tijdens onze exclusieve fotoreis. Tijdens deze buitengewone expeditie verken je niet alleen de hoogtepunten, maar ook de verborgen schatten van deze betoverende locaties. Wat deze reis extra speciaal maakt, is dat deze plaatsvindt tijdens de weken waarin de zon nooit ondergaat, waardoor je de magie van de middernachtzon zult ervaren.

Stap aan boord van een privéboot en ga op zoek naar majestueuze walvissen en aandoenlijke papagaaiduikers onder het betoverende licht van de nacht. Terwijl we met 60km/u door de adembenemende landschappen varen, leggen we ook de krachtige zeearenden vast. Tijdens deze reis zul je genieten van persoonlijke begeleiding door Olav & Krijn, verblijven in unieke accommodaties en je onderdompelen in de rijke Noorse visserscultuur. We garanderen je een onvergetelijke fotoreis door de Lofoten!

9 t/m 16 juni 2024

Reserveer deze fotoreis

 

 

Rorubuer accommodatie lofoten fotoreis fotoen & vesteralen

 

Hoogtepunten van de Lofoten & Vesterålen fotoreis

Privé rib-boot safari op zoek naar walvissen en papegaaiduikers

Privé rib-boot zeearend safari

Bijzondere accommodaties midden in de natuur

Alle maaltijden worden door ons verzorgd

Fotografeer de mooiste landschappen van zowel de Lofoten & Vesterålen

Bezoek de highlights maar ook verborgen pareltjes

Ervaar de midzomernacht zon die niet onder gaat

2 gidsen op een groep van 6 deelnemers

Persoonlijke begeleiding door Krijn & Olav Bosma. Olav woonde op de Lofoten en voltooide hier zijn wildernis gids opleiding. Olav beschikt hierdoor over een schat aan informatie over dit prachtige gebied en is daarnaast fanatiek natuurfotograaf!

 

9 – 16 juni 2024 | 8 dagen

6 gasten   +   2 (foto)gidsen

€ 2.850,- per persoon

Alle Co2 wordt door ons gecompenseerd!

15ᵒC – de droogste maand van het jaar

Prive rib boten, minibus & pond

Lofoten & Vesteralen in Noorwegen

Accommodaties  +  alle maaltijden

Dagelijkse workshops en fotobesprekingen

 

Tijdens 2 safari's beleef jij de unieke ervaring om walvissen, zeearenden en papegaaiduikers van heel dichtbij in hun natuurlijke omgeving te fotograferen! De eerste keer dat je walvissen ziet is een ervaring die je nooit meer zult vergeten...

Met onze prive rib boten varen we tot wel 60 km/u door de fjorden en over de open zee, op zoek naar de mooiste exemplaren van de zeearenden en walvissen. Omdat we voor beide safari's een prive boot hebben geregeld, kunnen we in alle rust en vanuit de perfecte hoek de dieren fotograferen.

 De bijzondere eravring van de midzomernacht zon. Deze tijd van het jaar gaat de zon hier niet onder, waardoor we heel erg lang kunnen genieten van het prachtige zachte licht. Je kunt de zon boven zee naar beneden zien zakken en nog voordat deze de horizon raakt weer op zien gaan... wat een bijzondere ervaring!

 Onze accommodatie is zorgvuldig uitgezocht, om een perfecte afwisseling te bieden van bijzondere locaties, comfort en lokale ervaringen.

 Ervaar een mooie afwisseling van unieke dieren en prachtig, ruige landschappen.

We fotograferen puur natuurlijke landschappen en landschappen waar menselijke elementen zoals traditionele vissershuisjes en pitoreske kerkjes in staan.

 Huisgekookte maaltijden, lokale maaltijden in restaurants en 'cook yourself' boven een opoen vuurtje.

 Olav is onze lokale gids en heeft eindeloos veel kennis over de Lofoten en Vesteralen. Olav voltooide hier zijn wildernis gidsen opleiding en is dus de ideale Nederlandssprekende gids om ons naar de mooiste plekjes van deze eilanden te brengen!

  Dagelijkse 1-op-1 tijd met Krijn, jouw persoonlijke fotografie gids. Je zult versteld staan hoe snel jouw fotografievaardigheden verbeteren en wat een prachtige foto's je gaat maken!

 Tijdens de reis wordt ook veel aandacht besteed aan het bewerken van je foto's met behulp van Lightroom. Ook op het gebied van fotobewerking zul je dus veel gaan leren!

Dit is het programma dat we grofweg zullen volgen. Uiteraard kijken we naar het weer, waardoor het mogelijk is dat we delen van het programma zullen omgooien. Ook staan niet alle locaties met naam beschreven, omdat er plekken zijn die nog niet door andere reizen bezocht worden. We houden dit graag een beetje rustig 😉

 

Dag 1:
Vandaag vlieg je naar Evenes, hoog in het noorden van Noorwegen. Zodra we landen staat Olav, onze lokale gids, ons op te wachten met de privé minibus. We rijden dezelfde dag nog naar de Vesterålen eilanden, zodat we morgen direct kunnen beginnen met het bezoeken en fotograferen van de mooiste locaties.

 

Dag 2:
We starten na een lekker ontbijt in onze B&B met een rondtocht over het eiland. We bezoeken mooie fotolocaties om prachtige landschapsfoto's te maken. Ruige bergketens die afdalen in zee, uitgestrekte zandstranden en pittoreske vissershuisjes. We fotograferen het allemaal. Als we zin hebben maken we nog een wandeling door een bos of over het strand.

Lunchen doen we in onze accommodatie. We downloaden de eerste foto's en nemen even een paar momenten rust. Vanavond staat namelijk de walvissafari op het programma! We hebben een privé rib boot gereserveerd, die alleen onze groep meeneemt de open zee op. Met snelheden tot 60 km/u schieten we over het water, wat op zich al een fantastische ervaring is! Het moment dat je de eerste walvis ziet zul je nooit meer vergeten. Terwijl de zon aan het zakken is, fotograferen wij de kolossale walvissen in het zacht gele licht. We kunnen op ons eigen verzoek alle hoeken uitkiezen die we maar willen, om zo met verschillende soorten licht te fotograferen. Staarten die uit water steken, een springende walvis, de prachtig 'spray' in het avond licht... noem het maar op. Jij kunt het vastleggen!

Hierna varen we door naar een eiland voor de kust, waar we de super fotogenieke papegaaiduikers in vlucht en op zee kunnen fotograferen.

Omdat deze safari 2,5 tot 3,5 uur duurt, zullen we pas laat thuiskomen. Morgenochtend zullen we het dan ook rustig aan doen.

 

Dag 3:
Na het ontbijt, wat we na de lange avond van gisteren wat later zullen nuttigen, checken we uit en starten we de rit richting de Lofoten. We rijden langs een aantal mooie landschapslocaties die we uiteraard fotograferen.

We slapen vannacht in een groot huis, aan de rand van een fjord en aan de voet van een berg. Duik jij 's avonds de sauna in? En durf jij het aan af te koelen in het koude water van het fjord?! Het kan hier! Vanaf deze accommodatie hebben we ook de mogelijkheid om mooie fotowandelingen te maken. na aankomst strekken we onze benen en wandelen we een uurtje rond in de omgeving. We eten een hapje in ons huis en maken na het eten een uitstapje naar een verborgen meertje met prachtige reflecties van de omringende bergen.

Lofoten fotoreis accommodatie 2

 

Dag 4:
We starten de dag vroeg om optimaal gebruik te kunnen maken van het mooiste licht. We rijden naar een strand en leggen hier de landschappen vast, terwijl we spelen met sluitertijden en filters. Na dit strand rijden we door naar Henningsvaer waar we vissersboten, vuurtorens en andere culturele elementen fotograferen. Heb je een kleine drone? Neem hem zeker mee, want deze plek is bijzonder geschikt voor drone fotografie!

We rijden terug naar ons huis, waar we op ons gemak lunchen en op ons eigen tempo kunnen genieten van de mooie omgeving. Of download jij alvast je mooie foto's van vanmorgen? De keuze is aan jou. Wat later op de middag vertrekken we naar onze volgende fotolocatie, waar we glasheldere bergmeren fotograferen met reflecties van de omringende pieken. Door de helderheid van het water, zijn de keien op de bodem goed zichtbaar en maak je schitterende plaatjes. Neem je een polarisatiefilter mee voor deze dag?

We zetten onze reis voort naar een restaurantje waar we een maaltijd genieten voordat we doorrijden naar Gimsøy om een prachtig kerkje op het strand te fotograferen in het zachte avondlicht. Dit is werkelijk een schitterende locatie, waar je eindeloos creatief aan het werk kunt gaan!

 

Dag 5:
We starten vandaag met een wandeling naar het gebied achter onze accommodatie. Hier maken we mooie landschapsfoto's en houden we een workshop panorama's fotograferen. Doormiddel van het nemen van meerdere foto's en bijbehorende Lightroom technieken, kun je prachtige weidse resultaten realiseren.

Eenmaal terug in ons huis gaan we direct aan de slag met het 'stitchen' van je panorama foto's. Deze techniek komt namelijk later deze reis ook nog goed van pas.

Na de lunch hebben we een paar uurtjes rust. Je hebt dus even tijd om iets voor jezelf te doen, of je loopt rond in de omgeving om de prachtige landschappen te fotograferen. Als je echt wilt genieten van de omgeving, duik je nog even de sauna in en koel je af in het water van het fjord... brrr, maar oh zo lekker! De rust heb je echter wel nodig, want vanavond staat het volgende hoogtepunt van deze Lofoten fotoreis te wachten: de Zeearenden safari!

Hiervoor rijden we naar Svolbaer, waar we eerst op ons gemak door het haventje lopen. Het fotograferen van de stokvisrekken en mooie rode huisjes is iets wat je niet kunt missen. Ook heb je de kans om een souvenirtje te kopen.

Als het licht mooi begint te worden, stappen we in onze privé rib boot en varen we met 60km/u de fjorden in. We scheren langs eilandjes op zoek naar de eerste zeearenden. Voordat we beginnen krijg je uiteraard eerst uitgebreide uitleg over de instellingen van je camera, het gedrag van de dieren en hoe het beste te fotograferen. Want als de eerste Zeearend gespot is, is er geen houden meer aan... ze zijn zo snel! Schieten en genieten dus maar!!

 

Dag 6:
Het is vandaag alweer tijd om uit te checken, want we rijden het laatste stuk naar het zuidelijkste puntje van de Lofoten. We logeren vannacht in Å, waar we een echte, klassieke Rorbue tot onze beschikking hebben. Dit is een ouderwets vissershuisje aan de rand van het water!

Rorubuer accommodatie lofoten fotoreis fotoen & vesteralen

Onderweg naar het zuiden stoppen we bij verschillende mooie fotolocaties, waaronder vergezichten over de fjorden, verscholen baaitjes en kleine vissersdorpjes. Ook bezoeken we twee mooie stranden waar we weer creatief aan de slag gaan met onze sluitertijden en filters.

 

Dag 7:
Vandaag is alweer de laatste volledige dag van deze fotoreis naar de Lofoten & Vesterålen. Maar ook dit wordt weer een bijzondere dag! Vandaag fotograferen we de bekendere beelden van dit gebied: de vissersdorpjes met de rode en gele huisjes. En dat allemaal omzoomt door steile kliffen en hoge pieken. Dit gaat echt spectaculaire beelden opleveren! We rijden onder andere naar Reine, Hamnoy en Nusfjord.

Eenmaal terug in de accommodatie sluiten we af met een mooi diner in een restaurant en bekijken we elkaars mooiste foto's. Aan de foto's zul je zien wat een geweldig mooie week het is geweest!

 

Day 8:
Vandaag verlaten we de Lofoten, maar we doen dit met een 'bang'! We varen namelijk in 3 uur met een veerboot van Moskenes naar Bodø, vanwaar we het vliegtuig pakken om weer terug naar huis te vliegen...

 

€ 2.850 per persoon

Prijs is gebasseerd op een gedeelde kamer (2 personen per kamer).


Inclusief:

 Alle accommodatie op basis van een gedeelde kamer

 Vervoer met een prive minibus en overtocht met een pond van Å naar Bodø

 Walvis safari met een prive rib boot

 Zeearend safari met een prive rib boot

Alle maaltijden vanaf het moment van start van de reis in Evenes tot aankomst in Bodø. Maaltijden zijn een combinatie van huisgekookte maaltijden en maaltijden in restaurants

Koffie, thee en overige non-alcohilische drankjes. Dranken in restaurants zijn niet inbegrepen

Nederlandstalige gids (Olav Bosma) met veel ervaring en kennis van de Lofoten

BTW en toeristenbelasting  (Onderhevig aan verandering zoals beschreven in de reisvoorwaarden)

 Krijn van der Giessen als jouw persoonlijke fotografie begeleider, met dagelijkse 1-op-1 tijd en workshop momenten

Uiteraard kan er geen garantie worden gegeven dat de dieren (walvissen, papagaaiduikers en zeearenden) ook daadwerkelijk worden gezien. We reizen op een moment van het jaar waarop de slagingskans heel hoog is, echter is de natuur niet te voorspellen.


Exclusief:

 Vluchten naar Evenes en van Bodø

 Zakgeld voor prive uitgaven

 Alcoholische dranken

 Drankjes in restaurants

 Reisverzekering (verplicht voor alle gasten)

 Covid-19 gerelateerde kosten, zoals verplichte PCR tests (op moment van schrijven is hier geen sprake van)

 Fotografie apparatuur

 EUR 12,75 + btw STO Garantiefonds kosten

Geen verborgen kosten!

9 - 16 juni 2024

Ben je klaar voor de fotoreis van je leven? Boek hier direct online!

Reserveer deze fotoreis

Meer informatie?

Neem gerust contact op als je vragen hebt over deze fotoreis.

Meer informatie

 

STO garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads ).

 
 

Fotografeer jij straks walvissen, zeearenden en prachtige landschappen?

Book now!
 
PHOTO TOUR TO SCOTLAND - 1 OCTOBER 2023

MAGICAL ISLE OF SKYE - SCOTLAND


On this photo trip to Scotland, we will seek out the most beautiful landscapes on the enchantingly beautiful Isle of Skye. We will photograph waterfalls, lighthouses perched on high cliffs, the Scottish highlands and beautiful, rugged beaches. But of course we also visit old castles and ruins, dive into the world of whisky and learn all about the special Scottish culture. This Scotland Photo Trip to Skye is a true experience!

Tour details