Explore the unimaginable / Februari 2025

Tanzania Fotoreis - Zuidelijke Serengeti, Lake Manyara & Ngorongoro Krater


Vanuit afgelegen safarikampen op de mooiste en ruigste plekken van Tanzania (Lake Manyara, Serengeti & Ngorongoro Crater) ga je op zoek naar boomklimmende leeuwen, ben je getuige van de geboorte van baby gnoe’s en sta je oog-in-oog met olifanten, cheeta’s en veel meer prachtige dieren. Tijdens deze fotoreis naar Tanzania fotografeer je de spectaculaire natuur vanuit onze Green Camps: genieten met de laagst mogelijke ecologische impact!

14 – 22 februari 2025

Reserveer de Tanzania fotoreis

 

In samenwerking met ‘Explore Tanzania’, dé Tanzania experts van Nederland, brengen wij je het beste van Afrika fotografie tijdens deze fotografiereis naar Tanzania.

Deze fotoreis leidt je naar de beroemdste en meest spectaculaire wildparken van Tanzania: de Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara Nationaal park. We verblijven in Green Camps, mobiele safarikampen die precies daar staan waar de meeste dieren zich bevinden. Ver weg van de drukte en met de kleinst mogelijke ecologisch footprint, ervaar je Afrika zoals je het moet ervaren: off the grid!

Deze Tanzania fotoreis vindt plaats gedurende het geboorteseizoen van de wildebeesten. In het zuiden van de Serengeti maak jij de mooiste foto’s van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes; en van alle roofdieren die jagen op een gemakkelijke prooi! Dagelijkse fotografie masterclasses, workshops en een-op-een tijd met Krijn garanderen de meest spectaculaire foto’s en eindeloos veel onvergetelijke herinneringen.

In de Green Camps is geen elektriciteit. Kaarsen en kampvuren verlichten het donkere landschap onder de Afrikaanse sterrenhemel. Uiteraard kunnen batterijen en laptops worden opgeladen in de safariauto’s. Over de gastvrijheid hoef je je geen zorgen te maken: de lekkerste maaltijden worden geserveerd met een grote glimlach!


Lake Manyara, Serengeti & Ngorongoro Krater

Luxe safari tenten + alle maaltijden en drankjes inbegrepen

Dagelijkse workshops en masterclasses

14 – 22 februari 2025
9 dagen

 

5 – 8 gasten (verdeeld over 1 of 2 auto’s)

Alle CO2 wordt door ons gecompenseerd!

€ 4.950 p.p. op een gedeelde kamer
€550 toeslag voor privékamer

15ᵒC – 28ᵒC

4×4’s

 

  Deze fotoreis vindt plaats tijdens het geboorteseizoen in de Serengeti. Je bent getuige van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes. We zullen 3 volle dagen in het zuidelijke gedeelte van de Serengeti doorbrengen waar je alle tijd hebt om dit wonder van de natuur te fotograferen.

  De geboorte van deze wildebeesten trekt natuurlijk roofdieren aan: leeuwen, cheeta's en andere vleeseters komen samen op de vlaktes van de Serengeti om te jagen op deze gemakkelijke prooien.

  Verblijf in Green Camps en ervaar hoe het voelt om één te zijn met de natuur van Afrika. De mobiele Green Camps hebben behalve minimale zonneenergie geen elektriciteit en worden precies daar opgezet waar de dieren zich bevinden. Kaarsen, kampvuren en fakkels verlichten de nacht voor ons! (PS. je camera en laptop batterijen kunnen uiteraard worden opgeladen).

  Het verblijf in deze Green Camps betekent dat je op safari bent met de kleinst mogelijke ecologische impact! Het kleine beetje CO2 dat toch wordt gegenereerd zal volledig door ons worden gecompenseerd. Zo wordt jouw fotosafari nog mooier!

  Als we zin hebben in nog meer avontuur verlaten we de safariauto en gaan we verder te voet. Dit brengt ons nog dichter bij de natuur en zorgt voor safari foto's die uit een net wat andere en unieke hoek worden genomen. We doen dit uiteraard alleen wanneer onze professionele gidsen de situatie veilig genoeg vinden.

  Lake Manyara is 'thuis' voor boomklimmende leeuwen. Stel je voor: je staat onder een boom met de koning van de jungle slechts enkele meters boven je! Het enige dat jij hoeft te doen is die prijswinnende foto te schieten! Oh, en vergeet vooral niet te genieten...

  De Ngorongoro krater is misschien wel een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te fotograferen. We dalen af op de laatste ochtend van onze fotoreis, als kers op de taart.

  Breng dagelijks een-op-een tijd door met Krijn van der Giessen, voor ultieme fotografie instructies volledig gericht op jouw wensen. Je zult versteld staan hoe snel jouw fotografie vaardigheden verbeteren!

    Dagelijkse fotografie workshops & masterclasses: van basis safari- en natuurfotografie tot het nemen van nachtfoto's van de Melkweg, en van fotobewerking tot het organiseren van je foto's op je computer!

  Voel je klein als we de melkweg en startrails (sterren paden) fotograferen. Het Afrikaanse continent is een van de beste plaatsen in de wereld voor astrofotografie. De donkerste nachten zorgen voor de helderste sterren hemel!

  Zie spectaculaire Afrikaanse zonsopkomsten en zonsondergangen en fotografeer de diep-oranje luchten vanaf de top van een heuvel. Zoek een boom, giraffe of olifant en gebruik de silhouetten in je compositie voor de ondergaande zon!

  'Off the grid' betekent niet het gebrek aan gastvrijheid: sterker nog, zoals altijd mag je de lekkerste lokale gerechten verwachten die worden klaargemaakt met passie en geserveerd met een prachtige Afrikaanse glimlach. Ook zijn al je drankjes inclusief. Oh, en hebben we de geweldige diner locaties al genoemd?!

Dag 1:

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt je verwelkomd en naar Rivertrees Country Inn gebracht, onze accommodatie voor de nacht. De lodge, gelegen tussen Arusha en de luchthaven, ligt in prachtige tuinen langs een rivier met uitzicht op de Kilimanjaro en Meru. De perfecte locatie om te relaxen voordat we morgenochtend vertrekken en ect aan de fotoreis beginnen!

Dag 2:

Na het ontbijt zetten we koers naar Lake Manyara Nationaal park. In 2 uur rijden we naar Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorp heeft een kleurrijke markt met veel vers fruit en lokale groenten. Leuk om een paar eerste, echt Afrikaanse foto's te schieten!

Aangekomen bij Lake Manyara National Park gaan we direct op safari. Wie weet komen we al gelijk de beroemde boomklimmende leeuwen, flamingo's en grote kuddes olifanten tegen... en dat alleen nog maar onderweg naar ons kamp voor de komende 2 nachten: het lake Manyara Green Camp! We genieten van een lunch in de 'bush' en diner wordt geserveerd rondom een kampvuur: welkom in Afrika!

Lake Manyara Green Camp 2024

Omdat we slapen in safari tenten, stopt zelfs 's nachts het avontuur niet. Terwijl je rustig geniet van je heerlijke, comfortabele bed, ben je volledig omringd door de geluiden van de natuur. Ik beloof je: eigenlijk wil je helemaal niet slapen!

 

Dag 3:

Vandaag staat volledig in het teken van fotosafari. We stappen in onze prive 4x4 en gaan op zoek naar de dieren. Het fotograferen van de boomklimmende leeuwen staat hoog op het verlanglijstje, dus we zullen er alles aan doen om deze prachtige beesten te vinden. Echter, als we andere mooie dieren zien zoals olifanten, groepen zebra's, wildebeesten of nijlpaarden in de 'hippo-pool' slaan we deze zeker niet over! Halverwege de dag rijden we misschien terug naar het kamp, of we blijven de gehele dag buiten. Dit hangt volledig af van wat er te zien is en de activiteit van de dieren. Wellicht besluiten we om te voet op zoek te gaan naar olifanten en landschappen (een echte wandel fotosafari dus).

Olifanten Lake Manyara fotoreis Tanzania

Zonsondergang betekend 'sundowner' drankjes op een niet te overtreffen locatie! En het diner? Dat wordt weer genieten rondom het kampvuur!

 

Dag 4 - 6:

Helaas, vandaag moeten we afscheid nemen van dit prachtige deel van de wereld. We rijden via een typisch Afrikaanse weg naar het zuidelijke deel van de Serengeti waar we hopelijk getuigen gaan zijn van de geboorte van duizenden wildebeest kalfjes!

De rit van Lake Manyara naar de Serengeti kan een paar uur duren. Het landschap tijdens deze rit is echter gewoon prachtig, dus vervelen doe je je zeker niet. Ook nu zullen we vele dieren tegenkomen, waarvoor we uiteraard stoppen als het de moeite waard is. We rijden langs het uitzichtpunt van de Ngorongoro Krater, waar we zeker de tijd nemen om te genieten van dit bijzondere panorama!

Eenmaal aangekomen bij ons safarikamp voor de komende 3 nachten zul je merken dat het niet veel beter wordt dan dit: dit is de natuur op zijn best! Het Green Camp wordt regelmatig verplaatst en wordt daar opgezet waar de grote migratie zich bevindt: de enorme kudde van wildebeesten en zebra's. Dus met een beetje geluk kunnen we het begin van nieuw leven zien onstaan vanuit onze tenten! Iedere dag worden duizenden wildebeest kalfjes geboren, waardoor dit terecht bekend staat als een van de grootste natuurlijke spektakels van onze planeet. Maar de geboorte van zoveel kwetsbare dieren trekt roofdieren aan: leeuwen, cheeta's en luipaarden zijn zeer actief op jacht naar deze makkelijke prooien. Vlak achter hen ruimen hyena's, jakhalzen en gieren de restjes op. Het meemaken van dit gevecht om leven en dood is een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Green camp serengeti

's Nachts richten we onze camera's naar de sterrenhemel en fotograferen we de helderste sterren. We leggen de Melkweg vast, zoeken een mooie boom die als voorgrond kan dienen en experimenteren met het fotograferen van sterrensporen: zo leuk om te doen!

 

Dag 7: 

Na 5 volle dagen fotosafari in Lake Manyara en Serengeti, zitten onze geheugenkaartjes overvol met de mooiste wildlife foto's. Het is tijd om de Serengeti achter ons te laten en op weg te gaan naar de fabelachtige Ngorongoro krater, een UNESCO werelderfgoedlocatie. Flamingo's, buffels, neushoorns, leeuwen... Prachtige foto's zijn verzekerd!

Na het verlaten van de krater rijden we naar Tloma lodge, onze laatste accommodatie van deze Tanzania fotoreis. Hier heb je alle tijd om je foto's te organiseren en te bewerken of in het dorpje rond te lopen om de lokale bevolking te ontmoeten. Na een heerlijk diner drinken we nog wat om de laatste avond in Afrika te vieren. De tijd vliegt...

Dag 8:

Vandaag rijden we naar Mto wa Mbu, waar we samen met een gids een dorpswandeling maken. We bezoeken rijstplantages, banaeplantages, maken echte ontmoetingen met lokale bewoners en leren alls over het dagelijks leven in Tanzania. Zo waardevol om dit mee te maken! Pas laat op de middag rijden we richting Kilimanjaro Airport om weer terug te keren naar huis. Echter, de tijd van deze fotoreis in Tanzania ga je nooit meer vergeten: je hebt vrienden voor het leven gemaakt, eindeloos veel herinneringen en misschien wel een of twee prijswinnende foto's geschoten! Voldaan keer je terug naar huis, dromend over je volgende bezoek aan Afrika!

Nacht 1: "Rivertrees Country Inn" lodge
Een prachtige lodge in een schitterende tropische tuin met enorme bomen (Riviertrees). De lodge is gelegen vlak bij Arusha, wat het een perfecte plek maakt voor de eerste nacht na aankomst in Tanzania.

 

Nacht 2 & 3: Lake Manyara Green Camp
Een kleinschalig eco-camp op de allermooiste locatie van Lake Manyara national park! Luxe tenten opgesteld langs een rivierbedding, waar heel regelmatig kuddes olifanten voorbij trekken. Een sprookje!

Lake Manyara Green Camp 2024

 

Nacht 4 - 6: South Serengeti Green Camp
Ver weg van de drukkere delen van de Serengeti is dit een waar paradijs. We hebben dit deel van de Serengeti echt voor onszelf, omdat er in deze kleinschalige lodge slechts 10 tenten zijn. Warme gastvijheid, super comfortabele tenten en een spectaculaire setting - precies op de plek waar de grote migratie is deze tijd van het jaar. Voor 3 nachten jouw thuis!

 

Nacht 7: Tloma Lodge
Voor de laatste nacht zijn we te gast bij Tloma, een koffieplantage vlak bij de Ngorongoro krater.

 

€ 4.950,- per persoon op een gedeelde kamer
€ 550,- toeslag voor privékamer

Inbegrepen:

  Alle accommodatie in Green Camps en prachtige lodges (gebaseerd op een gedeelde kamer) vanaf de dag dat je aankomt tot de dag dat je weer vertrekt

  1 overnachting in 'Rivertrees Country Inn' lodge net buiten Arusha op de avond van aankomst en vervoer van en naar het hotel

  2 nachten in het Green Camp in Lake Manyara NP

  3 nachten in Green Camp in het zuidelijk gedeelte van de Serengeti

  1 overnachting in 'Tloma lodge', in de buurt van de Ngorongoro krater

  Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks).

  Alle dranken, zowel alcoholische (lokale bieren, lokale wijnen en lokale dranken) en niet-alcoholische in de Green Camps

  Onze prive safariauto(s) met gedurende de gehele fotoreis dezelfde privé chauffeur/gids

  BTW & toeristenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen per onze reisvoorwaarden)

  Krijn van der Giessen als fotografie gids, met dagelijks een-op-een instructies, masterclasses en workshops

 

Niet inbegrepen:

  Internationale vluchten van en naar Kilimanjaro International Airport

  Visum voor Tanzania (+/- $50)

  Tips voor gidsen & lodge personeel (niet verplicht)

  Zakgeld voor persoonlijke uitgaven

  Bijdragen SGR & Calamiteitenfonds - totaal €7,50 per persoon.

  Premium wijnen, bieren & gedistilleerde dranken. Alle basiswijnen, bieren & gedistilleerde dranken zijn inbegrepen in de Green Camps...

  Reisverzekering (verplicht voor alle deelnemers) en vaccinaties

  Foto apparatuur

Explore Tanzania: is dé Nederlandse reisspecialist als het gaat om reizen naar Tanzania. Tijdens deze fotografiereis maken we gebruik van al hun kennis en lokale contacten om je alleen het allerbeste te brengen dat Tanzania te bieden heeft!

Wij beginnen waar anderen stoppen: Er zijn eindeloos veel redenen om met ons op fotoreis te gaan. Wanneer je met ons reist ben je verzekerd van een onvergetelijke en "once-in-a-lifetime" ervaring! De reizen zijn volledig gericht op fotografie, maar wij starten waar anderen stoppen. Lees hieronder waarom...

Persoonlijk: We reizen met groepen met een maximum van 8 personen (en vaak zijn de groepen kleiner). Hierdoor is er veel focus op jou als individu en geeft het ons veel flexibiliteit. Het maakt het mogelijk om veel ruimte te bieden in onze privé voertuigen (je hebt dus altijd een raamplaats), en zorgt ervoor dat we kleine, intieme lodges kunnen boeken. Hierdoor kunnen we ver van de grote drukte reizen.

Ultieme gastvrijheid: Wij houden zoveel van heerlijk eten en luxe accommodatie, dat we onze fotoreizen er vol mee stoppen! Krijn combineert zijn ervaring als professioneel fotograaf en manager van internationale gastvrijheidsbedrijven, waardoor je het beste van beide werelden mag verwachten. Dat is waarom we net dat beetje verder gaan en anders zijn: wij zorgen ervoor dat we in unieke lodges verblijven en overheerlijke maaltijden serveren. We delen dit graag met jou, omdat we er zelf zoveel van houden! Heb je dieet wensen? Geen enkel probleem. We zorgen ervoor dat speciale diëten en vegetariërs niets te kort komen.

Ervaren: We reizen altijd met lokale, zeer ervaren gidsen en rangers. Dit zorgt er niet alleen voor dat we de mooiste en 'off the beaten track' locaties te zien krijgen, het zorgt er ook voor dat onze reizen super informatief zijn én het geeft ons de mogelijkheid om de reizen aan te passen aan onze persoonlijke wensen. Leer van Krijn z'n ervaring als natuur & wildlife fotograaf. In de afgelopen jaren reisde hij door zo'n 60 landen, op zoek naar de perfecte en avontuurlijke locaties voor onze fotoreizen.

Professioneel: Onze focus tijdens de fotoreizen is volledig gericht op het verbeteren van jouw fotografie vaardigheden. Dagelijkse een-op-een tijd zorgt ervoor dat je de beste én op maat gemaakte begeleiding krijgt. We stemmen altijd samen af wat je graag wilt leren en waar je in gecoached wilt worden. Ook kijken we naar het resultaat na een lange dag fotograferen. Samen bekijken we of je tevreden bent en zo niet wat je kunt doen om jouw perfecte foto te maken. Het is aan jou hoeveel advies je wilt ontvangen.

Plezier: Onze reizen zijn vooral gericht op fotografie, maar wat is het leven zonder een beetje plezier? Daarom delen we bijvoorbeeld onze ervaringen van de dag rond een kampvuur, fotograferen we 'star-trails', tekenen we met licht en halen we 's avonds wat spelletjes uit de kast.

Duurzaam & ethisch: Duurzaam reizen is ontzettend belangrijk: het mag natuurlijk niet zo zijn dat reizen de natuur beschadigd. Daarom zorgen we ervoor dat we niets anders achterlaten dan onze voetafdrukken. We proberen de co2 uitstoot die ontstaat door onze reizen waar mogelijk te compenseren en werken zo veel mogelijk samen met lokale specialisten. Daarnaast geloven we in ethisch reizen: we voeren geen dieren om ze naar ons toe te lokken, maar reizen naar gebieden met een natuurlijke hoge dichtheid van de dieren die we willen fotograferen.

Alle vaardigheidsniveaus:Wij reizen graag met fotografen van alle niveaus, van beginners tot pro's. Uiteindelijk draait het om de algehele ervaring en jouw persoonlijke vooruitgang in fotografie, en niet om hoe "goed" je vaardigheden zijn ten opzichte van andere deelnemers. Wij moedigen het aan om elkaar te assisteren bij het uitproberen van nieuwe technieken en Krijn zal je persoonlijk helpen een meer zelfverzekerde fotograaf te worden. Doordat we in kleine groepen reizen is er veel persoonlijke aandacht, precies op de manier waarop jij dat nodig hebt.

Boordevol: Wij begrijpen dat een reis zoals deze een bijzondere gebeurtenis is. Een reis die je waarschijnlijk niet ieder jaar maakt. Daarom stoppen wij iedere seconde van de tijd die je met ons doorbrengt boordevol met de meest interessante, leukste en avontuurlijkste onderwerpen! We hebben een goed doordacht programma van vroeg in de ochtend totdat je weer moe maar voldaan je bed in stapt. Dit om je alleen maar het beste dat een bestemming te bieden heeft te laten ervaren! Ook financieel gezien kun je met een gerust hart met ons reizen: we garanderen dat er geen verborgen kosten zijn als je met ons op fotoreis gaat! Je betaalt je reis niet aan Krijn van der Giessen Photography, maar aan een garantie fonds. Zo ben je 100% financieel gedekt en ga je zonder zorgen op reis. Krijn van der Giessen Photography wordt pas betaald door het garantie fonds, zodra de reis is afgelopen.

Reis jij mee naar de mooiste wildparken van Tanzania?!

RESERVEREN

Deze fotoreis wordt gezamenlijk georganiseerd door Explore Tanzania & Krijn van der Giessen Photography. Deze fotoreis kan geboekt worden via de website van Explore Tanzania. Klik hiervoor op de knop hierboven.

Op deze fotoreis zijn de voorwaarden van Explore Tanzania van toepassing.

MEER INFO?

 
  • Ik heb echt mega genoten en ontzettend veel geleerd tijdens een geweldig fotoweekend in provincie Zeeland. Alles was echt zó top georganiseerd dat het niet alleen een super leerzaam weekend was maar ook nog eens tot in de kleinste details geregeld. We hebben heerlijk ontbeten onder de Zeelandbrug tijdens een hele vroege workshop om de zonsopgang bij deze brug op z'n mooist te kunnen fotograferen. (Echt zó mooi!) Tot en met zonsondergang waar de mooiste plekjes waren uitgekozen en elke dag anders en bijzonder. Verder heel veel geleerd van zijn manier van kijken naar composities en ook werken met lightroom. Ik dacht dat ik veel wist van Lr maar Krijn nam voor iedereen ruim de tijd om alles uitgebreid door te spreken met de foto's die gemaakt zijn en ook uitgebreid tips en trics te geven. Dankjewel voor dit geweldig weekend.
  • In oktober 2022 ben ik met de fotoreis naar Schotland Isle of Skye mee geweest. Deze reis was geweldig goed en tot in de puntjes georganiseerd! We hadden een heel fijn huis en het was zeer gezellig om met de groep in dit fantastische huis te verblijven. De eerste avond werden we meegenomen in de weekplanning. Alles was uitstekend geregeld; heerlijk uitgebreide ontbijtjes, lunch in het huis of onderweg en ook de diners in het huis als in de diverse restaurants waren subliem! De fotolocaties welke we hebben bezocht waren enorm prachtig. Het was genieten van deze momenten en met de kennis van Krijn de mooiste foto’s te maken. Krijn neemt tijdens deze fotomomenten uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen en komt geregeld bij je kijken hoe het gaat en of je nog advies nodig hebt. Hij legt alles zeer goed en duidelijk uit. Ik heb veel van Krijn geleerd tijdens deze fotoreis. Ik kijk met veel plezier terug naar deze fantastisch georganiseerde fotoreis in Schotland.
    Ineke Sijtsma
  • Well where shall I start... I booked a trip to Sweden with Krijn. What an adventure that was! Well arranged, good accommodation and great local guide. Krijn takes the time and answers all questions about different settings of your camera. A lot of variation in the days, with day and night photography. Just a journey with the emphasis on experience, tranquility, purity of nature and not to forget all your photo highlights in places others can't just visit!
    Dennis Versteeg
 
 

Ga jij mee de grote migratie fotograferen?

Reserveer hier jouw reis!