Explore The Unimaginable // 28 september - 4 oktober 2025

Schotland fotoreis naar betoverend mooi Isle of Skye


Tijdens deze fotoreis naar Schotland gaan we op zoek naar de allermooiste landschappen van het betoverend mooie Isle of Skye. We verblijven in een schitterend huis (met jacuzzi) aan de kust, van waaruit we watervallen, vuurtorens op hoge kliffen, de Schotse hooglanden en prachtige ruige stranden fotograferen. We maken adembenemend mooie hikes en je leert hierbij alles over het maken van de mooiste foto’s. Maar natuurlijk bezoeken we ook oude kastelen en ruïnes, duiken we in de wereld van de Whisky en leren we alles over de bijzondere Schotse cultuur. Deze Schotland Fotoreis naar Skye is een ware beleving!

Reserveer jouw fotoreis

Old man of Storr Skye
 

Deze fotoreis naar Schotland vindt plaats tijdens de mooiste tijd van het jaar: de herfst. Tijdens deze tijd kleurt de natuur van Skye prachtig oranje en rood.

We gaan op zoek naar de pareltjes van het Isle of Skye. Tijdens mooie wandelingen door de hooglanden van de Quiraing komen we oog in oog te staan met de mooiste vergezichten, fotograferen we mystieke kastelen en gaan we op zoek naar verborgen watervallen. Uiteraard zullen we de bekende hoogtepunten zoals the Old Man of Storr, Neist Point, Fairy Pools en Mealt Falls niet overslaan!

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Vincent van Schotland specialist ‘The Duke in The Forest‘. Vincent woonde vele jaren in Schotland en is een echte kenner als het gaat over de Schotse cultuur en natuur. Oh, en hij is Master of Whisky… daar zullen we dus ongetwijfeld veel van gaan leren (en proeven)!

Reserveer deze fotoreis

 

28 september – 4 oktober 2025

6 deelnemers + 2 gidsen

2.395,- per persoon op een gedeelde kamer met prive badkamer

125% CO2 neutraal

Gemiddeld 10ᵒC

Prive minibus

Schotland – Isle of Skye

Groot huis aan de kust + alle maaltijden & niet-alcoholische dranken inbegrepen

Dagelijkse workshops & 1:1 begeleiding

 

  Ontdek alle hoogtepunten + verborgen pareltjes tijdens deze Schotland Fotoreis naar Skye.

  Mooie wandeltochten door de Quiraing leiden ons naar schitterende vergezichten. Hier ontdekken we de echte hooglanden van Skye.

  Fotografeer de allermooiste lokaties van Skye, zoals Mealtfalls, Kilt Rock, Brothers Point, Neist Point Lighthouse, Talisker Bay, de Quiraing, Eilean Donan Castle, Hogwards Express en vele andere hoogtepunten!

  We bezoeken deze lokaties op de beste tijd van de dag, zodat we de grootste kans maken om schitterende foto's te nemen.

 Duik in de wereld van de Whisky tijdens een bezoek aan een prachtige distileerderij.

 Een boottocht brent ons naar Skye en geeft je schitterende vergezichten over dit bijzondere eiland.

  We overnachten in een mooi prive huis aan de kust bij Uig, in het noorden van Skye. Iedere kamer heeft een prive badkamer, er is een hottub en een heerlijke open haard!

  We genieten van traditionele maaltijden in lokale 'inns', restaurants en in het prive huis. Als we vroeg op pad zijn nemen we ons ontbijt mee als picnic.

  Dagelijkse 1 op 1 tijd met Krijn zorgt ervoor dat jouw fotografievaardigheden in sneltreinvaart zullen verbeteren. Jij bepaald hoeveel hulp je wilt ontvangen.

  Met Vincent van Dijk van 'The Duke in the Forest' als onze persoonlijke gids ontdekken we meer dan de toeristische hoogtepunten van Skye.

Het programma van dag tot dag hangt volledig af van de weersomstandigheden. We zullen dus per dag bekijken welke activiteiten het beste passen bij het huidige weer. Maar in het kort is dit het programma:

Op dag 1 kom je in de ochtend aan op Edingburgh Airport. Hier worden we opgewacht door Vincent, onze lokale gids. Met een minibusje rijden we in een paar uur tijd naar onze accommodatie op Skye.

Onderweg naar Skye rijden we door Glencoe en stoppen hier op verschillende prachtig mooie locaties voor mooie landschapsfoto's. Ook stoppen we bij de beroemde Harry Potter trein, die we fotograferen terwijl hij over het historische viaduct rijdt.

 

Op maandag beginnen we met zonsopkomst in de Quiraing. Dit werkelijk schitterende gebied is het best te fotograferen als de zon op komt. We hebben hier meerdere fotolocaties, dus we zullen hier een aantal uur doorbrengen. 's Middags bezoeken we de Fairy Falls, waar we verschillende watervallen fotograferen.

 

 

De volgende ochtend hiken we in het donker naar de top van 'the Old Man of Storr', een mythische locatie! Spectaculaire vergezichten zorgen voor de mooiste foto's. The Old Man of Storr is een echt hoogtepunt tijdens deze fotoreis naar Skye! Via Slighachan brug rijden we richten Talisker voor een bezoek aan de Talisker Whisky distilleerderij. We sluiten af op het strand van Talisker Bay voor zonsondergang foto's met lange sluitertijden.

 

Vandaag worden we rustig wakker en rijden we na het ontbijt naar Dunvegan Castle, een mooi authentiek kasteel. We bezoeken het kasteel en fotograferen het van buiten. Na een heerlijke lokale lunch rijden we naar Neist Point waar we de mooiste zonsondergang van Isle of Skye fotograferen!

 

De volgende dag staat in het teken van de oostkust van Skye. We fotograferen op verschillende plekken zoals Mealt Falls, Kilt rock, Loch Fada, maar vooral Brothers Point. Deze zelden bezochte locatie leent zich ontzettend goed voor het fotograferen van schitterende landschappen en kustlijnen (seascapes).

De laatste volle dag van deze fotoreis naar Schotland beginnen we bij Fairy Glenn, een magisch mooi plekje. Hier dwalen we een paar uur rond om het in alle details te kunnen fotograferen. Hierna bezoeken we nog een waterval waarna we tijd hebben om de laatste foto's te bewerken en aan elkaar te presenteren!

 

Als we op zaterdag ochtend Skye weer verlaten zit je vol met indrukken van deze bijzondere plek en heb je eindeloos veel mooie foto's gemaakt! Onderweg terug naar Inverness stoppen we bij Eilean Donan castle, het mooiste en meest fotogenieke kasteel van Schotland! Via nog een aantal andere mooie plekjes rijden we terug naar het vliegveld.

Eilean Donan Panorama

Prijs:

€2.395- Prijs is gebaseerd op een gedeelde kamer. Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Inclusief:

  Vervoer per minibus van het vliegveld van Edingburgh naar alle lokaties in Skye en weer terug.

  6 overnachtingen (in een gedeelde kamer van een prive huis aan de kust) van het moment van aankomst op Inverness, tot het moment dat je weer vertrekt. Het huis beschikt over 4 badkamers, een hottub, open haard en 3 verschillende zitgedeeltes. Genoeg ruimte dus!

  Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)

  Alle niet-alcoholische drankjes

  Lokale, Nederlands sprekende gids met veel kennis van Schotland

  Alle belastingen

  Krijn van der Giessen als persoonlijke fotografie gids, met dagelijkse 1 op 1 tijd en instructies.


Exclusief:

  Vluchten van en naar Schotland

  Zakgeld voor persoonlijke uitgaven

  Alcoholische drankjes

  Reisverzekering (verplicht voor alle deelnemers)

  Fotografie apparatuur

Geen verborgen kosten!

28 sept - 4 okt 2025

Reserveer hier jouw fotoreis naar betoverend mooi Schotland! Er zijn slechts 6 plekken beschikbaar voor deze reis.

RESERVEREN

Meer informatie?

Als je meer informatie wilt ontvangen over deze reis, neem dan gerust contact op met Krijn, of met Vincent van 'The Duke in the Forest'.

MEER INFROMATIE?

 

SGR + voorwaarden

Deze reis wordt gedekt door het SGR garantie fonds. De algemene voorwaarden van 'the Duke in the Forest' zijn op deze reis van toepassing.

 

Wat gasten zeggen over deze reis

In oktober 2022 ben ik met de fotoreis naar Schotland Isle of Skye mee geweest. Deze reis was geweldig goed en tot in de puntjes georganiseerd! We hadden een heel fijn huis en het was zeer gezellig om met de groep in dit fantastische huis te verblijven. De eerste avond werden we meegenomen in de weekplanning. Alles was uitstekend geregeld; heerlijk uitgebreide ontbijtjes, lunch in het huis of onderweg en ook de diners in het huis als in de diverse restaurants waren subliem! De fotolocaties welke we hebben bezocht waren enorm prachtig. Het was genieten van deze momenten en met de kennis van Krijn de mooiste foto’s te maken. Krijn neemt tijdens deze fotomomenten uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen en komt geregeld bij je kijken hoe het gaat en of je nog advies nodig hebt. Hij legt alles zeer goed en duidelijk uit. Ik heb veel van Krijn geleerd tijdens deze fotoreis. Ik kijk met veel plezier terug naar deze fantastisch georganiseerde fotoreis in Schotland.

Ineke Sijtsma – oktober 2022

Na eerst de basiscursus te hebben gedaan in de dierentuin ben ik afgelopen week met Krijn op fotoreis geweest naar Schotland. Wat een belevenis was dat. In 1 woord geweldig! Top georganiseerd van begin tot einde. Ondergedompeld in de Schotse natuur & cultuur en fantastische hikes gemaakt. Ontzettend veel geleerd over fotografie en nabewerking. Echt de investering dubbel en dwars waard. Ik ga zeker nog eens mee op een fotoweekend of – reis. Krijn (en Vincent) bedankt!

Marloes Stok – oktober 2023