Dit zijn mijn beloftes aan jou

Duurzame fotoreizen & fotografie workshops


Omdat de natuur en een gezonde wereld mij na aan het hart liggen, streef ik ernaar om Krijn van der Giessen Photography een zo duurzaam mogelijke organisatie te laten zijn. Duurzaam, zodat mijn kinderen en iedereen die op onze mooie planeet leeft zo lang mogelijk kan genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft. Daarom bied ik duurzame fotoreizen & workshops aan. Dit is hoe ik dat doe:

CO2 compensatie +25% extra!

Mijn belofte: alle CO2 die door mijn workshops & fotoreizen wordt uitgestoten, compenseer ik aan het einde van ieder jaar via Trees For All. Daarnaast compenseer ik 25% extra, om zo niet alleen de voetafdruk van mijn bedrijf te compenseren, maar ook bij te dragen aan een nog groenere wereld: klimaat positief dus! Uiteraard is helemaal niets uitstoten het ultieme doel, maar zo lang er uitstoot is zal ik dat dus met 125% compenseren.

Dit is wat ik compenseer:

kilometers van en naar workshop locaties
kilometers tijdens fotoreizen
vliegbewegingen van Krijn
uitstoot gerelateerd aan accommodatie van fotoreizen en workshop locaties
uitstoot gerelateerd aan catering tijdens workshops & fotoreizen
uitstoot van mijn website, social media kanalen, smartphone, emails & laptop
alle uitstoot gerelateerd aan mijn kantoor – verlichting en verwarming

De kosten van deze compensatie worden niet aan jou als klant doorberekend, maar volledig gedragen door mijzelf.


100% papiervrij!

Krijn van der Giessen Photography is 100% papiervrij. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we geen papier en inkt nodig hebben in ons bestaan. Het is zo makkelijk om even iets uit te printen en het vervolgens met hetzelfde gemak weer in de prullenbak te gooien. Ik snap dit echt niet en daag iedereen uit om hier zelf eens kritisch naar te kijken! Wist je dat de watervoetafdruk van 1 blaadje A4 wordt geschat op 2 tot 13 liter water!! (bron)

In mijn dagelijkse bedrijfsvoering gebruik ik dus helemaal geen papier. Helaas ben ook ik afhankelijk van externe partijen, waardoor ik dus toch zo af en toe een stuk papier in mijn handen gedrukt krijg. Denk hierbij aan bonnetjes, brieven van de belastingdienst (ja, mijn voorkeuren zijn aangepast naar ‘digitaal’), papieren uitrijkaartjes voor een parkeerplaats etc. Maar ook dit probeer ik waar mogelijk te vermijden.


Sociale impact

Ik vind het belangrijk dat ik niet de enige ben die profiteert van mijn bedrijf. Daarom zorg ik ervoor dat ik tijdens mijn groene fotoreizen zoveel mogelijk gebruik maak van lokale partners. Door het gebruik van lokale gidsen, profiteert ook de lokale gemeenschap van de komst van ons als fotografie toerist.

Door gebruik te maken van lokale partners worden ook reisbewegingen zo laag mogelijk gehouden, omdat er zo niet een extra gids vanuit Nederland naar het buitenland hoeft te vliegen. Wel zo duurzaam. Daarnaast zorg ik ervoor dat lokale partners goed betaald krijgen. Dit organiseer ik zelf, of ik selecteer mijn logistieke partner op het juiste beleid hieromtrent.

Daarnaast probeer ik waar mogelijk met mijn duurzame fotoreizen te verblijven in eco camps, die ervoor zorgen dat de footprint zo laag mogelijk blijft! Dit zie je bijvoorbeeld in mijn fotoreis naar Tanzania, Zweeds Lapland en Zeeland.

Vanaf 2024 ga ik ook kosteloze workshops aanbieden aan mensen in Nederland die om welke reden dan ook zelf niet in de mogelijkheid zijn om de kosten van een workshop te dragen. Dit zal ik gaan doen via partnerorganisaties. Meer infornatie hierover volgt later in 2024.

Green camp serengeti

Compensatie 2023

Certificaat CO2 compensatie 2023 +25% extra

Berekening CO2 uitstoot 2023